Tratament naturist pentru Helicobacter Pylori

Helicobacter Pylori (H. pylori) este o specie de bacterii, descoperita de Warren March, care nu provoaca in mod uzual probleme. In realitate, este atat de comuna incat se estimeaza prezenta sa cronica la 50% din populatia globala, iar pacientii nici nu stiu despre acest lucru. Multe persoane infectate nu au simptome, insa este bine de stiut ca agentul patogen poate persista in stomac toata viata.

De ce este Helicobacter Pylori atat de daunator?

Evaluarea incidentei H. pylori a fost dificila din cauza costurilor, desi au fost examinate diverse studii pe alimente si surse de apa. Bacteriile pot infecta mucoasa stomacului, provocand ulcere gastrice, inflamatie gastrica si gastrita, precum si dezvoltarea altor boli grave. De asemenea, infectia aceasta a stomacului poate provoca dezvoltarea ulcerului si chiar a cancerului de stomac.

Capacitatea lui Helicobacter pylori de a converti mediul acid (care reprezinta o bariera de protectie impotriva infectiilor) ajuta la supravietuirea sa. Clasificat drept cancerigen, acesta colonizeaza mucoasa gastrica, fiind responsabil de 90% din ulcerele duodenale, iar la unele persoane afectate pot provoca si alte probleme precum balonare, pierderea poftei de mancare sau pierdere in greutate. Acesta contribuie si la formarea afectiunilor extragastrice, precum durerile articulare.

Daca problemele nu sunt tratate la timp, poate aparea un risc de ulcere hemoragice. Toate afectiunile mentionate mai sus pot fi insa evitate. Necesitatea unor masuri terapeutice pentru aceasta infectie cronica si transmisibila este importanta, de aceea de-a lungul anilor au fost propuse diverse tratamente.

Terapiile tipice de eradicare si regimurile standard utilizeaza doua antibiotice completate cu bismut, insa acest protocol de tratament poate provoca anumite reactii adverse nefavorabile si neplacute. Exista de asemenea anumite trucuri care pot fi utilizate, precum evitarea lucrurilor care ii plac bacteriei (zaharul, alimentele procesate / rafinate si alergenii care afecteaza intestinul, precum glutenul, soia sau lactatele). Pe langa faptul ca regimurile pentru tratamentul H. pylori prezinta dezavantaje pentru pacienti, recent a intervenit problema rezistentei la antibiotice, lasand clinicienilor o lista limitata de solutii pentru eradicarea bacteriei.

Asadar, desi a fost studiat indelung, tratamentul optim pentru Helicobacter pylori ramane inca o problema. Din acest motiv este bine sa stim care sunt produsele care ne pot ajuta sa ne vindecam fara a utiliza medicamente cu reactii adverse. Alternativa o reprezinta tratamentele naturale, care pot ajuta la mentinerea bacteriilor la niveluri scazute, desi nu le vor eradica definitiv.

Lupta impotriva lui H. pylori: Mierea de Manuka

Putem fi de acord ca produsele naturale nu au efecte secundare grave, spre deosebire de medicamentele antibiotice. Cresterea rezistentei la antibiotice a starnit interesul pentru utilizarea unor antibacteriene naturale, iar industria promoveaza in ultima perioada studii care ii permit sa valorifice acest lucru. Atunci cand s-au efectuat studii in vitro si cercetari asupra diverselor tratamente naturiste, acestea au aratat ca utilizarea mierii poate reduce timpul de tratament.

Se pare ca mierea de Manuka ajuta la lupta impotriva Helicobacter pylori, avand si potentialul de a va imbunatati sanatatea. Cercetari ale Universitatii din Auckland (Noua Zeelanda) au descoperit ca aceasta poate inhiba H. pylori, care permite acidului stomacal sa provoace inflamatii sau dezvoltarea altor afectiuni neplacute. Cercetatorul Universitatii, Dr Fiona Radcliff, a investigat efectele sale iar rezultatele au fost clare: s-a observat ca mierea de Manuka poate inhiba cresterea in vitro, demonstrand astfel ca functioneaza si impotriva ulcerelor.

In caz de ulcer diagnosticat, cauzat de H. Pylori, mierea de inalta calitate poate distruge bacteriile, permitand astfel mucoasei stomacului sa se vindece. Efectul sau antibacterian nu a trecut neobservat nici in trecut. Se pare ca proprietatile antimicrobiene ale mierii de Manuka sunt foarte eficiente impotriva acestei specii de bacterii: inca din 1994, o universitate din Noua Zeelanda a testat sensibilitatea H. pylori la miere, descoperind ca o doza rezonabila este capabila sa opreasca cresterea bacteriilor.

Un miracol pentru starea de bine, acest aur lichid este utilizat adeseori in ziua de astazi pentru eliminarea bacteriilor ce cauzeaza cancer de stomac. Un alt studiu din 2017 a aratat ca mierea de Manuka este capabila sa inhibe productia de ureeze datorita componentelor precum metilglyoxal si dihidroxiacetona, confirmand astfel beneficiile consumului in cazul ulceratiilor cauzate de Helicobacter Pylori.  

Cel mai bine este sa incercam un tip este cu o calificare UMF (Factor Unic Manuka) de cel puțin 20+ (care indica faptul ca aceasta contine proprietati antimicrobiene non-peroxid din MGO). Tipurile de miere de Manuka au fost evaluate pentru efectul asupra cresterii bacteriene iar cea cu UMF20+ a aratat cele mai bune rezultate pe termen lung. Asadar, este mai probabil ca aceasta sa inhibe cresterea bacteriior, fata de cea cu UMF10+.

Este sigura, spoate fi luata fara reteta: se recomanda cate o lingurita de miere de doua ori pe zi (inainte de masa / culcare, preferabil cu o cantitate mica de paine) pentru a ameliora refluxul acid si gastrita. Este posibil sa simtiti o usoara senzatie de arsura.

Cu ce difera fata de mierea obisnuita?

Cercetarile asupra remediilor traditionale sufera o renastere, din acest motiv putem vedea un interes al oamenilor de stiinta si publicului pentru terapia cu miere. Este cunoscuta datorita potentialului antibacterian, iar oamenii au folosit-o înca din cele mai vechi timpuri in acest scop. Mierea din diferite regiuni pare sa varieze in eficienta datorita diferentelor din compozitia chimica, care este influentata de conditiile climatice si caracteristicile solului, precum si de alti factori sezonieri sau de prelucrare.

Mierea de Manuka vine din nectarul copacului Leptospermum scoparium, care se gaseste in Noua Zeelanda si Australia. Desi este mai scumpa, aceasta este cunoscuta ca unul dintre cele mai eficiente tratamente alternative, avand cele mai multe efecte cand vine vorba de eradicarea anumitor specii bacteriene.

De ce este mierea de Manuka atat de puternica?

Fabricata in stupi speciali, mierea aurie de Manuka are un gust delicios, insa este extrem de laudata si datorita calitatilor medicinale. Aceste beneficii au fost sustinute de stiinta in ultimul deceniu, pe masura ce cultura hipster a patruns si in arealul sanatatii.  Activitatea sa anti-microbiana este datorata unui ingredient activ care este un compus derivat din DHA, prezent in nectarul de Manuka Bush.

Motivul pentru care poate fi folosita impotriva H. pylori este ca zaharurile din miere creeaza osmoza prin care se priveaza bacteriile de sursa lor de crestere, reducand astfel probabilitatea raspandirii infectiei.

https://www.hindawi.com/journals/grp/2017/9212143/

https://www.independent.co.uk/incoming/manuka-honey-is-the-bees-knees-1690599.html

https://www.mic.com/p/these-benefits-of-manuka-honey-are-actually-backed-by-science-18187777

Livrare Gratuita!

La comenziile peste 150 Lei

Politica de Returnare

Comanda 100% securizată

MasterCard / Visa