Comentariile sunt închise pentru Proteina de colagen cea mai importantă substanță structurală din corpul nostru

Colagenul este cea mai importantă substanță structurală din corpul nostru, în afară de apă. Contine aproape 30% din proteina sa totală. Ligamentele, tendoanele, oasele și mușchii noștri sunt ținuți împreună de , precum și de vase de sânge, dinți, cornee, cale digestivă și organe. Colagenul este componenta principală a părului, a unghiilor și a pielii noastre.

Odată cu înaintarea în vârstă, corpul nostru reduce capacitatea de a produce colagen, ca urmare, acesta începe să se descompună sub formă de scăpătură a pielii, a ridurilor, părul devine cenușiu, mai subțire sau plictisitor; articulațiile noastre sunt mai rigide și mai puțin flexibile. Suplimentarea cu proteine de colagen se crede că furnizează organismului nostru aminoacizii necesari pentru producerea și susținerea colagenului. Fără o cantitate suficientă de colagen, corpul nostru se va destrăma.

Proteina de colagen este principala substanță a țesutului conjunctiv și este prezentă în toate organismele. La mamifere, colagenul este cea mai bogată proteină care constituie un sfert din greutatea totală a proteinelor. Colagenul oferă numeroase organe și țesuturi proprietăți substanțiale, grase și elastice. Colagenul este o proteină care înfășoară organele și părți ale acesteia dețin celule specializate împreună în unități subtile. De asemenea, împiedică organele sau țesuturile să își rupă forma funcțională atunci când sunt expuse mișcărilor bruște, precum și, joacă un rol de reglare în dezvoltarea țesuturilor. Colagenul funcționează ca un fel de declanșator care influențează producerea și diferențierea celulelor nespecifice. Are o funcție cheie a expresiei genice specifice tipului de celule și a controlului dezvoltării și a bolilor precum cancerul.
Efectele proteinei
Extrem de diferită de alte surse proteice, proteina de colagen are o combinație unică și o proporție de , în special, glicină, prolină, hidroxiprolină și arginină. Proteina de colagen s-a făcut cunoscută că are efect asupra pierderii în greutate, a oaselor și a țesutului conjunctiv, îmbunătățirea texturii pielii, cea mai bună creștere și reparație a corpului, un metabolism mai bun, creșterea secreției de hormoni de creștere care afectează pierderea de grăsime, retenția musculară, nivelurile de energie, moliciunea și elasticitatea pielii, somn îmbunătățit; vindecarea rănilor și ajută la susținerea funcției articulare. Doar pentru a clarifica, proteina de colagen în sine nu arde grăsimea, ceea ce face este să-ți crească metabolismul până la starea sa optimă pentru a face acest lucru. Proteina de colagen este inițial folosită de medici în afecțiunile pielii, dar se crede, de asemenea, că joacă un rol semnificativ în structura și întreținerea oaselor și a țesutului conjunctiv.

Unul dintre lucrurile interesante despre proteina de colagen este că este ușor și sigur de utilizat. Fără fade, fără medicamente, fără stimulente dăunătoare și fără pastile. Doar o lingură sau două din acest lichid cu bun gust, luat doar la culcare este tot ce este necesar. În plus, colagenul este o proteină completă care există pur și sigur, deci nu trebuie să vă faceți griji.

SUS