Hrisca boabe, bio, 500g

17.28lei

Producator: RAPUNZEL

Descriere

Descriere – Originara din Asia de Sud-Est, hrisca a fost trecuta de multi oameni in mod eronat in categoria cerealelor, dar face parte din familia macrisului, rubarbei si steviei crete.
– Hrisca (Fagopyrum esculentum) creste pe terenuri putin fertile, in zone cu temperaturi nu foarte ridicate.
– In Romania este cultivata sporadic in cateva zone din Bucovina, insa o intalnim pe suprafete foarte mari in Republica Moldova, Ucraina si Rusia. Consumul are mari beneficii mai ales asupra ficatului, prin actiunile de detoxifiere si regenerare.
Proprietati – Boabele de hrisca sunt foarte bogate in aminoacizii esentiali precum arginina, lisina, threonina, triptofanul si cisteina, dar si in minerale, precum fierul, seleniul si zincul.
– Foarte important este continutul in rutin si taninuri.
– Hrisca este recomandata persoanelor care au diabet fiindca ajuta la mentinerea nivelului de glucoza din sange in limitele normale.
– Semintele au si proprietati antimutagene si antitumorale, previne degradarea neuronala, ajuta circulatia cerebrala si memoria, fiind recomandata bolnavilor de Alzeimer
– Potrivit unor studii, compusii aromatici, vitaminele, oligoelementele si fibrele alimentare au rol de preventie in cazul cancerului colo-rectal, gastric sau pulmonar.
– Datorita concentratiei mari in fibre insolubile, impiedica formarea calculilor biliari.
Continut – O punga contine 500g de hrisca boabe, produs certificat ecologic.
Consum – Semintele pot fi consumate in stare cruda, dupa ce le-am inmuiat in apa rece.
– Se poate adauga in salate ori se pot combina cu iaurturi ori sucuri de fructe.
– In cazul in care alegem sa fierbem boabele pot fi oricand folosite ca garnitura, in supe ori in salate. Daca o fierbem in lapte, cu miere si scortisoara, obtinem celebra -kasa-, un mic dejun traditional rusesc despre care se spune ca tine la distanta foarte multe afectiuni.
– Din faina de hrisca se pot prepara paine ori dulciuri sau celebrii taitei.

0/5 (0 Reviews)