Comentariile sunt închise pentru Poate o dietă bună să țină diabetul la distanță?

[ratings]

După ce au fost diagnosticați cu diabet pentru prima dată , mulți pacienți întreabă dacă o dietă bună poate să țină diabetul la distanță. Majoritatea medicilor vor fi de acord că o dietă bună, săracă în carbohidrați și zaharuri, poate ajuta o persoană cu diabet să evite multe dintre complicațiile care adesea însoțesc boala. În timp ce o dietă bună nu poate vindeca neapărat boala, poate ține diabetul la distanță.

Persoanele care au diabet au dificultăți în digerarea alimentelor, cum ar fi zaharurile și amidonul. În loc să fie asimilate normal, ele rămân în sistem și ajung să crească glicemia în fluxul sanguin. Acest lucru se numește hiperglicemie – ceea ce înseamnă prezența a prea mult zahăr în sânge. Persoanele cu diabet zaharat de tip I și de tip II au prea multă glucoză în sânge. Deoarece glucoza nu se digeră normal, aceasta va provoca probleme cu rinichii, ficatul, vederea, inima și circulația sângelui în general.

În funcție de stadiul diabetului, un medic va prescrie, în mod normal, fie medicamente, fie insulină. Ambele ajută organismul să proceseze zaharurile din sânge, să le descompună și să permită pacientului să le elimine. Cu toate acestea, insulina și medicația nu sunt un substitut pentru o dietă sănătoasă. Doar pentru că o persoană ia medicamente sau insulină, nu înseamnă că are liber la tot zahărul și carbohidrații pe care poate pune mâna. Este absolut esențial ca o persoană cu diabet să nu ia doar medicamente sau insulină conform instrucțiunilor, ci și să adere la o dietă diabetică. Aceasta înseamnă să vă familiarizați cu ce alimente ar trebui evitate și care alimente pot fi consumate fără probleme.

Indicele glicemic și dieta diabetică

Indicele glicemic a fost stabilit în 1981 pentru a evalua care carbohidrați sunt cei mai răi pentru cei cu diabet. Carbohidrații aflați în topul listei, cum ar fi pâinea albă, au nevoie de mai mult timp pentru a fi digerată și trebuie evitați. Carbohidrații care au scoruri scăzute, precum orezul brun, pot fi consumate cu moderație. Este foarte dificil pentru oricine să evite complet carbohidrații, motiv pentru care familiarizarea cu indexul glicemic este atât foarte importantă în tratamentul diabetului.

În plus, față de carbohidrații care au o rată ridicată la indicele glicemic, precum și scăzut, există și un grup intermediar. Oamenii ai fi surprinși să știe că un baton de ciocolată este evaluat în grupul intermediar de pe indicele glicemic. Acest lucru nu înseamnă însă că cineva ar trebui să se simtă liber să consume toată ciocolata pe care și-o dorește. Scopul indicelui glicemic este de a ajuta indivizii să stabilească care alimente trebuie evitate cu siguranță și care alimente pot fi consumate în mod moderat.

O dietă diabetică ar trebui să includă limite privind carbohidrații și creșterea proteinelor. Zaharurile trebuie eliminate, precum și făina albă. Pastele și orezul sunt, de asemenea, bogate în carbohidrați. O modalitate prin care cineva poate urma o dietă diabetică bună este să urmeze o parte din dietele cu conținut scăzut de carbohidrați, care erau populare cu câțiva ani în urmă. Multe dintre aceste diete elimină sau limitează carbohidrații. Există, de asemenea, multe cărți de bucate diabetice diferite pentru cei cu această afecțiune care pot ajuta o persoană să ducă o viață mai fericită și mai sănătoasă.

Așadar, o dietă bună poate menține diabetul la distanță? Raspunsul este da! Deși nu poate vindeca un pacient cu diabet zaharat, o dietă bună săracă în alimente care au ratinguri ridicate în indexul glicemic și bogată în proteine ​​poate ajuta o persoană cu această afecțiune să ducă o viață mai lungă și mai sănătoasă. Până când va apărea un remediu pentru această afecțiune, este important ca toate persoanele care suferă de diabet să se familiarizeze cu Indexul glicemic, astfel încât să înțeleagă mai bine cum să-și controleze boala.