Comentariile sunt închise pentru Piperul Cayenne -Beneficii și Prețuri

Piperul Cayenne, denumit și piperul roșu, reprezintă un produs care este extras din ardeiul Cayenne, un tip de ardei destul de iute care face parte din clasa Capsicum Frutescens, clasa care își are originile în Guyana. Acest tip de piper este o pudră aromată, ușor amăruie, cu gust extrem de iute și de culoare roșie similară cu boiaua. Calitățile acestui ardei sunt cunoscute de mii de ani, iar în prezent este utilizat în toate colțurile lumii ca și condiment în bucătărie, și evident, ca și remediu pentru numeroase afecțiuni de sănătate. Ardeiul Cayenne este apreciat pentru efectele sale de îmbunătățire a circulației sângelui, dar și de cele de a organsimului și promovare a unei stări de sănătate extraordinar de bune. Piperul roșu este obținut printr-un proces relativ simplu care implică uscarea și măcinarea fină a pulpei și a semințelor acestui ardei.

Proprietăți Piper Cayenne

Cu toate că acest ardei este foarte cunoscut și apreciat în întreaga lume ca și condiment, piperul roșu este și o plantă medicinală extraordinar de eficientă pentru sănătate. În plus, este un antioxidant extraordinar de puternic care ajută organismul să lupte împotriva bacteriilor și a radicalilor liberi. Piperul Cayenne este extrem de bogat în calciu, potasiu, vitamina A, vitamina C, mai multe vitamine din grupa B, și capsaicina, o substanță activă care este principala ”vinovată” pentru iuțimea acestuia. Capsaicina nu are nici gust și nici miros, și este un analgezic dar și antiinflamator destul de puternic folosit cu succes în tratarea mai multor afecțiuni de sănătate. Piperul Cayenne este excelent pentru sănătatea noastră datorită proprietăților extraordinare pe care le are, și care sunt antibacteriene, antivirale, antiiritante, antioxidante, detoxifiante, și antiseptice, și în plus, au și capacitatea de a distruge agenții patogeni.

Beneficii Piper Cayenne

Piperul roșu este recunoscut în lume nu doar pentru că este un condiment extrem de gustos, ci și pentru că are mai multe calități tămăduitoare. Acesta se poate folosi cu încredere în tincturi sau ceaiuri, sau se pot cumpăra creme care au în compoziția lor acest tip de piper. Toate acestea se aplică pe zonele afectate pentru a promova vindecarea, iar folosit în mod regulat poate preveni și mai ales poate trata mai multe probleme de sănătate.

Întărește Sistemul Imunitar
Pentru că are în compoziția să un conținut mare de vitamina A și vitamina C, acest piper întărește sistemul imunitar ajutând astfel organismul să lupte eficient împotriva infecțiilor și a bolilor.
Calmează Durerile
Piperul Cayenne ajută la calmarea mai multor dureri, dar și la menținerea unei sănătăți optime a sistemului osos
Îmbunătățește Digestia
Acesta este un alt beneficiu al acestui tip de piper, beneficiu care este cu siguranță extraordinar mai ales pentru cei care se confruntă destul de des cu constipația. În plus, ajută și la detoxifierea intestinelor, ceea ce înseamnă că te vei simți mai bine, vei avea mai multă energie, iar pielea ta va fi mult mai curată și mai frumoasă.
Stimulează Metabolismul
Pentru că este bogat în capsaicina, piperul cayenne ajută la eliminarea excesului de grăsimi, exces care este practic transformat în energie. Mai mult decât atât, scade semnificativ și pofta de mâncare, ceea ce înseamnă că este excelent în curele de slăbire.
Combate Stresul
Consumat cât mai des posibil, piperul cayenne ajută la eliminarea stărilor de , stări care pot fi foarte neplăcute, dar și la combaterea stresului. Prin urmare, dacă simți că treci printr-o perioada mai dificilă, atunci încearcă să incluzi acest piper în dieta ta, și rezultatele nu vor întârzia să apară.
Stimulează Circulația Sanguină
O mai bună circulație sanguină înseamnă un organsim mai sănătos, și un aspect exterior mai frumos. Așadar, pentru că piperul roșu are puterea de a stimula eficient circulația sanguină, nu uita să îl consumi cât mai des cu putință.
Încălzește Corpul
Datorită iutimii sale, piperul cayenne are capacitatea de a încălzi corpul. Mai mult decât atât, ajută și în procesul de transpirație, dar și cel de eliminare în mod natural al toxinelor dăunătoare din organism.
Combate Răceala
Ei bine, dacă vrei să nu mai ai de-a face cu răcelile și gripa, atunci trebuie să consumi piper roșu, pentru că acesta are puterea de a combate eficient răceala, tusea, durerile în gât, și stările febrile. Ajută chiar și la dizolvarea mucozităților în exces, mucozitati care sunt în general cauzate de răceală.
Combate Arteroscleroza
Acest aliment are puterea de a combate într-un mod extrem de eficient, ateroscleroza. Cum face acest lucru? Ei bine, prin faptul că previne formarea cheagurilor de sânge, și are o foarte mare grijă de sănătatea inimii.
Reglează Nivelul de Zahăr din Sânge
Pentru că reduce semnificativ și reglează nivelul zahărului din sânge, piperul roșu este excelent pentru cei care suferă de diabet.
Reglează Tensiunea Arterială
Piperul cayenne ajută și la reglarea tensiunii arteriale, dar și la menținerea acesteia în limite normale.
Este Benefic și în Alte Afecțiuni
Piperul cayenne este extrem de benefic și în calmarea spasmelor musculare, inflamațiilor, durerilor articulare, reumatismului, și artritei.

Recomandări

Piperul cayenne nu trebuie consumat niciodată în stare pură și în nici uncaz în exces pentru că îți poate afecta destul de serios sănătatea. Se recomandă însă consumul moderat și întotdeauna doar în amestec cu alte alimente sau băuturi, sau utilizat ca și condiment. Atunci când este consumat în exces, piperul roșu poate avea efecte adverse în ceea ce privește rinichii, și poate provoca și iritații dacă ajunge în zona nărilor sau a ochilor. Dacă vrei să incluzi acest ardei în dieta ta de slăbire, atunci este recomandat să consulți medicul specialist care va știi ce doză să îți recomande, și îți va spune și care va fi durata dietei. Nu urma niciodată o cură cu piper cayenne fără să consulți un specialist, pentru că în loc să te bucuri de beneficiile acestui aliment, poți crea probleme destul de serioase.

Contraindicații

– Piperul cayenne nu este recomandat celor care se confruntă cu orice fel de afecțiuni gastro-intestinale sau ulcer, din cauza faptului că este foarte iute iar această iuțeala poate înrăutăți afecțiune de care suferi deja.
– Nu se consumă niciodată de femeile însărcinate sau de cele care alăptează, pentru că atât aroma cât și gustul picant se transferă în lapte.

 

SUS