O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Cuprins:

  1. Miere de Manuka Pret si Propietatii
  2. Cum ne dam seama daca este miere orginiala de manuka?
  3. Beneficii si Contraindicatii

Miere de Manuka Pret si Propietatii

Mierea de Manuka este singura miere medicinala, in momentul de fata, din toata lumea, care este si certificat medical. Datorita acestor particularitati care o fac unica in lume, pretul de comercializare al mierii de Manuka variaza in functie de cantitatea vanduta, dar si de alti factori, stabiliti de catre producatori. Mai exact, gasim pe piata din Romania, Miere de Manuka 600+, cu un gramaj de 250 g, la preturi variind intre 280 lei si 310 lei sau Miere de Manuka RAW MGO 200+, intr-o cantitate de 500 gr, la preturi care oscileaza intre 265 lei si 280 de lei. In plafarele virtuale, fizice si chiar in farmacii mai sunt disponibile Miere de Manuka 700+MGO (+18), 250 de gr la preturi intre 380 lei – 400 lei sau Miere de Manuka MGO 250+ (umf 15+), 500 gr, la preturi intre 198 lei si 220 lei. De precizat ca exista o gama variata de Miere de Manuka, fiecare avand anumite proprietati si fiind recomandata cu prepronderenta in diverse afectiuni sau stadii ale unui boli.
Datorita efectelor benefice pe care le are asupra organismului, in prezent, Mierea de Manuka, se regaseste sub diverse forme, fie in stare naturala, fie in diverse produse, scopul fiind acela de a imbunatatii efectele lor. Producatorii acesteia o livreaza chiar si producatorilor de cosmetice care sustin si implementeaza o politica de produse naturale. Vorbim aici de crema de fata, masca de par, pasta de dinti si lista poate continua cu zeci de exemple.
Poate va intrebati de ce Mierea de Manuka are preturi ceva mai mari decat mierea 100% romaneasca, produsa de albinele de pe teritoriul tarii noastre. Ei bine, aceasta miere, provine din Noua Zeelanda si se pare ca este singura din lume care contine anumite substante cu un puternic efect antimicrobian. Pentru a sustine aceasta afirmatie, producatorii au analizat, de-a lungul anilor, o gama variata de miere obtinuta in diverse colturi ale lumii. De retinut ca acest tip de miere este obtinuta datorita albinelor care culeg nectarul pomilor de Manuka, pomi care exista doar in Noua Zeelanda si in Australia.
Se stie deja ca mierea, in general, are proprietati uimitoare care pot vindeca diverse afectiuni. Mierea de Manuka, pe langa toate celelate substante ce fac parte si din alte categorii de miere, pe langa peroxid de hidrogen mai contine si metiglioxial, substanta care are cel mai puternic efect antimicrobian.
Efectele consumului Mierii de Manuka
Mierea de Manuka este utilizata, in scopuri medicinale, de sute de ani, pe intreg globul, in Romania devenind populara doar de cativa zeci de ani. Desi nu beneficiaza de o promovare foarte mare, datorita efectelor vizibile pe care le are, aceasta a reusit sa se impuna pe piata de profil si din tara noastra ca fiind o puternica bariera de lupta contra diverselor boli.
Spre deosebire de miere autohtona sau de orice alta miere, care se utilizeaza atat pe paine cat si in diverse preparate culinare sau ca indulcitor natural in lichide, Mierea de Manuka este administrata cu lingurita. Efectul unui tratament cu acest tip de miere are efecte mai puternice decat utilizarea unui antibiotic farmaceutic. Aceasta are un pret ceva mai ridicat deoarece producatorii ei trebuie sa apeleze la diverse metode pentru a se asigura anual ca albinele lor culeg doar nectarul arborilor de Manuka, proces destul de anevoios. Evident, productia de miere de Manuka, in momentul de fata, nu reuseste sa acopere, la nivel global, cererea din ce in ce mai mare. Tot mai multi oameni descopera, pe propria piele sau din recomandari, efectele surprinzatoare ale consumului periodic de Miere de Manuka. Drept urmare, nu contenesc in a deveni consumatori fideli si de a recomanda la randul lor acest tip de miere generatiilor care cresc.
Afectiuni tratate
Unul dintre avantajele consumului constant de Miere de Manuka se refera si la faptul ca datorita periodicitatii administrarii, nu exista riscul sa apara o rezistenta la bacterii. Datorita proprietatilor uimitoare, lupta cu succes importiva Helicobacter Pylori, cunoscuta bacterie care, daca nu este tratata corespunzator, poate duce la aparitia cancerului de stomac. Impiedica formarea placii dentare si trateaza gingivita, afectiunile gastrointestinale, diabetul, inflamatiile. Daca ar trebui sa enumeram proprietatile Mierei de Manuka nu ar trebui sa uitam de efectul antibacterian, antifungic, antiinflamator, antiviral, antioxidant, antiseptic. Trateaza cu efecte foarte bune methicillin – resistant Staphylococcus aureus (MRSA) – infectii de spital, escherichia coli (E. coli), staphylococcus aureus (Staph infections), citrobacter freundii, streptococcus pyogenes, proteus mirabilis, pseudomonas aeruginosa, salmonella typhimurium, vanocomycin – resistant Enterococci (VRE), streptococcus faecalis, helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac).
Datorita multiplelor beneficii este utilizata cu succes si in cazul afectiunilor virale, fie ca vorbim despre capitolul imunizare, fie ca este vorba despre tratarea efectiva a unor astfel de boli. Este folosita si pentru tratarea acneelor sau eczemelor, reusind performanta de a hidtrata pielea in profunzime, oferindu-i elasticitatea de care are nevoie.

Cum ne dam seama daca este miere orginiala de manuka?

Pentru ca este vorba de un brand care a avut o dezoltare uimitoare la nivel mondial, producatorii au decis sa fie din ce in ce mai atenti si la capitolul comercializare. Drept urmare, au dezvoltat o serie de elemente pentru identificarea corecta a acestui tip de miere. In primul rand este stabilita valoarea metilgliozalului, cunoscut sub prescurtarea MG. Evident cu cat este mai mare MG, cu atat si beneficile administrarii ei sunt crescute. Apoi este vorba de Unique Manuka Factor sau UMF ale carei date de idetificare se regaseste pe orice borcan original de miere de Manuka, KFactor, NPA, TA sau RAW. Fiecare borcan are un numar de licenta, lista firmelor producatoare putand sa fie consultata la o simpla cautare pe net.
Spre exemplu: MGO 100+ – este utilizata pentru nivel intretinere, sustinerea sist. Imunitar sau in cazul afectiunilor usoare, MGO 250+ – nivel util, indicat in tratarea infectiilor cu microorganisme bacterien si fungice, MGO 400+ – nivel superior cu efect puternic, pentru tratarea afectiunilor cronice care rezista la tratamentele conventionale si MGO 550+ – nivel de activitate maxim, recomandat in cazul infectiilor foarte rezistente.
Din pacate, odata cu globalizarea acestui produs, cum era de asteptat, au aparut tot felul de persoane dubioase, care prin inselatorie, doresc sa castige un ban si vand miere de Manuka falsa. Pur si simplu este vorba de miere normala sau, in cazuri si mai grave, este vorba de un produs chimic, obtinut in laboratoare, cu investitii minime. Nu cadeti intr-o astfel de capcana si documentati-va temeinic inainte de a achizitiona Miere de Manuka.

Beneficii si Contraindicatii

Miere de Manuka se consuma in functie de mai multi factori. Daca este vorba de consum intern, atunci se vor ingera 2,3 lingurite, de doua ori pe zi, dimineata si seara, inainte de masa, pe stomacul gol. Daca vorbim de utilizarea ei externa, se pune pe suprafata dorita si se acopera cu o compresa sterila. In cazul in care vorbim de uz cosmetic, se poate utiliza in componenta unor masti de fata sau masti de par, ambele fiind realizate cu ajutorul mai multor elemente naturale.
Expertii recomanda sa nu fie administrara la copii care nu au implinit inca varsta de 1 an, fiind chiar persoane care sustin ca nici macat pana la 2 ani nu trebuie administrata. Daca vorbim de femeiele ce sunt insarcinate sau de cele care alapteaza, trebuie consultat medicul inainte de a folosi acest tip de miere.
In cazul copiilor, mierea de Manuka s-a dovedit de-a lungul anilor extrem de eficace in lupta cu bacterii dar si in intarirea sistemului imunitar. Nu doar cercetatorii care au urmarit efectele administrarii ei ci si parintii au dovezi palpabile privind efectele pozivive ale consumului frecvent. Acest antibiotic natural este extrem de eficace mai ales in ceea ce priveste racelile si afectiunile virale cu care orice copil se lupta in aceasta perioada a vietii lui. Daca vorbim de o cura de fortificarea a sistemului imunitar, administrarea unei jumatati de lingurite de 2 ori pe zi este suficienta, daca insa este vorba de tratarea unor afectiuni, doza creste la 2, 3 lingurite pe zi, in functie de stadiul bolii.
Ca si contraindicatii, Mierea de Manuka are un foarte mare avantaj deoarece nu s-a dovedit a influenta negativ organismul. Dupa cum am precizat anterior este nevoie de reguli stricte in cazul copiilor mai mici de 24 de luni, fiind interzisa categoric celor sub 12 luni. O supraveghere stricta este nevoie si in cauzl femeilor care alapteaza sau sunt insarcinata dar si in cazul diabeticilor.
Lasand la o parte categoriile mentionate, putem sa spunem, in general, ca Mierea de Manuka este considerata un veritabil elixir al vietii. In ziua de astazi, se observa, la nivel mondial, o intoarcere la consumul de alimente cat mai naturale, ducandu-se o veritabila lupta importiva plantelor, fructelor si legumelor pline de subsatnte daunatoare. In acest peisaj, Mierea de Manuka va castiga, cu siguranta, din ce in ce mai mult teren, tocmai datorita faptului ca este 100% naturala. Aceasta va continua sa existe atat timp cat unicul copac de Manuka va reusi sa supravietuiasca schimbarilor globale care afecteaza lumea din ce in ce mai mult. Dar pana atunci, putam sa consumam in siguranta acest fel de miere, deoarece are efecte uimitoare asupra organismului si il ajuta sa se pastreze sanatos.
0

TOP

X