0
Anghinare

Frunza de anghinare este o plantă perenă  grandioasă, care are o varietate de funcții importante. Cu capul de flori purpuriu, frunza de anghinare este indigenă din partea de sud a Europei, partea de nord a Africii și Insulele Canare.

Frunza de anghinare și-a croit drum spre popularitate în anumite părți din Roma și Grecia, când majoritatea oamenilor de acolo au început să cultiveze planta. Și acum este cultivată comercial în Africa de Nord. Carnea petalelor din varful frunzei de anghinare, se numește „brățări”, iar inima capului său de flori, este mâncată în special de majoritatea europenilor ca delicatesă.

În afară de acest fapt, frunzele mari și lobate ale frunzei de anghinare și extractele lor sunt aplicate pe scară largă medicinal. Încă din primele zile, majoritatea vindecătorilor tradiționali au folosit și au aprobat frunza de anghinare ca tratament major pentru tulburările digestive, funcționarea deficitară a ficatului și o serie de alte tulburări.

Frunza de anghinare este apoi folosită în principal ca coleretic, care este o substanță care fortifică funcția ficatului prin îmbunătățirea producției de bilă. Este la fel de cunoscut ca diuretic și această reputație veche de secole rămâne în mare parte din motivul pentru care frunza de anghinare crește într-adevăr urinarea.

Frunza de anghinare este aplicată pe scară largă ca formă de îndulcitor, precum și agent favorizant în unele băuturi alcoolice. Tulpinile, frunzele și rădăcinile sale produc o substanță aromată și amară care inspiră potențialul frunzei de anghinare în lichiorurile alcoolice care sunt destinate să îmbunătățească o digestie bună. Astfel de proprietăți sau gusturi extrem de amare se consideră că stimulează producerea de sucuri digestive, care este în primul rând fundamentul pentru care se ia aperitivul tradițional înainte de mese în multe țări.

Alte resurse și cercetări despre această plantă perenă au menționat că frunza de anghinare are într-adevăr potențiale mari pentru medicament. Una dintre utilizările benefice ale suplimentului său pare să aibă un impact mare asupra ficatului. În special, la animale, se observă că extractele lichide și frunzele acestei au arătat o capacitate de a proteja ficatul, existând o mare posibilitate ca aceasta să ajute celulele hepatice să se regenereze. Frunza de anghinare capătă, de asemenea, o anumită reputație de a fi cea mai bună soluție pentru probleme digestive și intestinale, deși cercetarea pentru o astfel de zonă nu este încă concludentă.

De asemenea, joacă un rol vital în procesul de scădere a colesterolului, astfel încât să ajute la prevenirea oricărei tulburări. Deși este doar capul de flori al unei astfel de plante perene este disponibil pe scară largă, există încă unele magazine alimentare care oferă întreaga plantă de anghinare pentru cei care doreau să o folosească pentru tratament.

Puteți găsi, de asemenea, frunza de anghinare în remedii hepatice cu mai multe ingrediente, care sunt, de asemenea, compuse dintr-o altă plantă de susținere a ficatului, cunoscută sub numele de ciulin de lapte. Și datorită utilizărilor sale pe scară largă, un compus activ primar al scurgerii de anghinare, care se numește „cinină” este acum furnizat de unele magazine în extracte standardizate. Și până în prezent nu există încă alte interacțiuni cunoscute de medicamente sau nutrienți care sunt foarte legate de frunza de anghinare.

Lasă un comentariu

Adresa de Email nu v-a fi afișată

SUS