Cătina este un arbust minunat care este indigen din Europa și din vestul Asiei. Se consideră că acest arbust special a contribuit într-o mare parte în domeniul medicinei și științei. De fapt, în secolele trecute și până în prezent, unele preparate medicinale de scoarță de cătină sunt dezvoltate din arbustul european de cătină, care este cunoscut pe scară largă sub denumirea de dogwood negru (Rhamnus frangula). În Europa și în vestul Asiei, scoarța de cătină a trunchiurilor și ramurilor este uscată și condimentată în anumite scopuri.

O varietate de cătină care oferă o coajă de cătină utilă cultivată în nordul Californiei și în Columbia Britanică, pe care de obicei le numesc Calcașul de cătină (Rhamnus pursiana) și care este cunoscută și sub denumirea de cascara sagrada. Coaja de cătină a acestei specii se spune că are proprietăți chimice și medicinale care este aceeași cu cea a cătinului european. Scoarța de cătină a unor astfel de specii este folosită și în vindecarea în anumite părți din California și Columbia Britanică.

Coaja de cătină a fost aplicată foarte mult medicinal încă din anii 1600, când a fost listată într-o referință medicală primară cunoscută sub numele de Farmacopeia din Londra. Spre deosebire de unele dintre cele mai populare ierburi cu multiple utilizări, care sunt ulterior rafinate la câteva sau un singur beneficiu dovedit, scoarța de cătină de-a lungul veacurilor a fost aplicată în mod constant de majoritatea oamenilor pentru a oferi alinare doar unei boli. Aceasta este practic pentru a ameliora constipația și produsele secundare ale acesteia, cum ar fi hemoroizii și iritațiile anale.

Cu toate acestea, utilizările medicinale ale scoarței de cătină nu se limitează numai la acestea, există și unele studii care demonstrează că scoarța și frunzele de cătină dau, de asemenea, un colorant galben-roșu aprins, care a fost aplicat timp de mai multe secole pentru a oferi culoare textilelor. .

Scoarța de cătină conține, în general, antraquinone, care sunt compuși care au un puternic efect purgativ și laxativ asupra organismului. Deoarece faptul că acești compuși conținuți în coaja de cătină sunt atât de puternici, coaja de cătină, înainte de a fi prelucrată în produse laxative, este îmbătrânită timp de un an sau este încălzită și uscată pentru perioade.

După cum este menționat anterior, coaja de cătină este utilă pentru a ușura constipația. Unul dintre suporturile pentru aceasta sunt practic constatările conform cărora scoarța îmbunătățește capacitatea colonului de a se contracta spontan. În afară de asta, acestea reduc și absorbția de apă de către intestine, ceea ce înseamnă că mai mult lichid este lăsat în colon. Ca atare, se produce un volum mai mare și scaune mai moi, ceea ce la rândul său ușurează constipația.

Alături de aceasta, scoarța de cătină este folosită pentru tratarea hemoroizilor și a fisurilor anale din motivul că este un catifelator eficient al scaunului, care la rândul său face mai confortabil mișcările intestinale pentru cei care au hemoroizi și fisuri anale sau chiar pentru cei care se recuperează chirurgie recto-anală. Există, de asemenea, unele momente în care coaja de cătină este aplicată pentru curățarea colonului în pregătirea procedurilor de diagnostic gastrointestinal. Deși scoarța de cătină este aplicată în mare măsură în astfel de scopuri, scoarța poate provoca, de asemenea, crampe intestinale, în special este prea mare. Utilizarea excesivă a suplimentelor de scoarță poate provoca, de asemenea, o deficiență de potasiu care poate afecta medicamentele care reglează bătăile inimii. Așadar, este mai bine să luați măsuri de precauție precum un sfat medical înainte de a-l lua.

Lasă un comentariu

Adresa de Email nu v-a fi afișată

SUS