Comentariile sunt închise pentru Amidonul din porumb – Utilizare, Propietatii, Preturi
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Cuprins:

  1. Ce este Amidonul de Porumb?
  2. La ce se foloseste amidonul de porumb ?
  3. 5 Utilizari are amidonului din porumb

Ce este Amidonul de Porumb?

Amidonul de Porumb este o pulbere alba care este extrasa din stiuletii de porumb. Mai exact acesta se obtine in urma unui proces amplu prin care trec boabele de porumb dupa ce sunt separate, sfaramate si macinate. De mentionat ca amidonul de porumb nu contine gluten, avand circa 350 de calorii la 100 de grame.
Acesta este format dintr-o serie de substante pe care o sa le enumeram in continuare: hidrati de carbon, proteine, fier, magneziu, mangan, sodiu, zinc, seleniu, cipru, fibre, vitamina PP, aminoacizi. Amidonul de porumb este un produs extrem de popular pe piata din Romania. De-a lungul timpului, cercetatorii au efectuat ample teste pentru a vedea practic care sunt efectele pozitive ale consumului regulat de amidon de porumb. In baza experimentelor, s-a ajuns la concluzia ca este o sursa importanta de substante nutritive pentru organism care preintampina aparitia bolilor si influenteaza pozitiv dezvoltarea corpului uman. Evident, nu trebuie sa fie facut un exces si consumat in cantitati foarte mari. Fiind bogat in carbohidranti lenti, ofera organismului armele necesare pentru a scade riscul de hipoglicemie, dar si a bolilor de inima sau de sange. Pe de alta parte, functia intestinala este vizibil imbunatatita, datorita sucului de amilopectina pe care amidonul de porumb in contine in cantitati suficiente. Datorita prezentei lui in organism, se previne si absorbtia colesterolului rau care influenteaza negativ starea de sanatate a oricarei persoane. Impiedica formarea diverselor inflamatii, sustinand o stare psihica pozitiva, in timp ce intareste sistemul imunitar care creaza adevarat bariere in lupta impotriva factorilor externi negativi. Avand o multitudine de beneficii acesta este consumat frecvent. De cele mai multe ori, asa cum recomanda si medicii si chiar nutritionisti amidonul de porumb este folosit drept un inlocuitor al fainii de grau care pe langa faptul ca nu are atat de multe beneficii asupra organismului, influenteaza chiar negativ evolutia lui, pe o perioada indelungata de timp. De cele mai multe ori, specialistii recomanda folosirea lor chiar si in cadrul unui regim alimentar care presupune scaderea in greutate sau chiar pastrarea unei anumite greutati corporale. Este stiut ca in cazul oricarei diete, sfatul principal este renuntarea la utilizarea produselor care contin faina de grau, un aliment principal atunci cand vine vorba de sporirea considerabila a greutatii corporale. Utilizarea amidonului de porumb evita aceasta problema.
Din acest motiv, tot mai multi producatori de suplimente alimentare si-au intors atentia si asupra acestuia. Pe piata din Romania, poate fi achizitionat atat de pe platforme online cat si din plafaruri sau farmacii fizice. Pretul difera in functie de producator, de cantitate dar si de distribuitor. In general, preturile, pentru 200 de grame de amidon de porumb oscilieaza in jurul sumei de 1,5 lei, iar pentru o cantitate mai mare, respectiv un kilogram, suma pe care trebuie sa o scoateti din buzunar ajunge undeva in jurul cifrei de 15 lei. Evident oferetele sunt variate, sfatul nostru este sa va indreptati atentia catre site-ul care se pliaza cel mai bine pe nevoile voastre. Este important ca vanzatorul sa prezinte cat mai multe informatii despre produsul respectiv pentru a nu fi nevoiti sa pierdeti timp pretios pentru a va documenta cu privire la caracteristicile acestui produs si nu numai. In general, este bine sa stiti ca distribuitorii de suplimente alimentare, care investesc timp si bani intr-o documentare bine pusa la punct, manifesta un respect sporit pentru clienti.

La ce se foloseste amidonul de porumb ?

Prima si cea mai larga intrebuintarea a amidonului de porumb se refera la domeniul culinar. Ei bine, ingrosarea diverselor mancaruri este mult mai sanatoasa cu ajutorul acestui produs alimentar. Alternativa lui, mai putin sanatoasa, de care au inceput sa se fereasca tot mai multe gospodine este faina din grau. Trebuie sa precizam ca, in cazul sosurilor, din pacate, proverbialul randas preperata de bunicile si strabunicile noastre are un gust mult mai bun decat amidonul de porumb. Nu trebuie sa cadeam prada tentatiei insa si sa punem pe primul loc sanatatea. Renuntati complet la clasicul randas realizat din faina de grau si apelati la amidonul de porumb pentru ingrosarea sosurilor. Stiti cu siguranta ca oferiti un plus valoare, din punct de vedere nutritionist, mancarurilor preferate. Consumul acestui produs, nu trebuie sa uitati, in limite normale, ajuta la sustinerea unui stil de viata sanatos, preintampinand aparitia diverselor boli.
In general, mancarurile care contin amidon de porumb pot fi consumate chiar si de catre copiii cu varsta peste 6 luni dar si de catre persoanele care au intoleranta la gluten. Pentru a ingrosa un sos fierbinet, este bine sa il folositi diluandu-l mai intai in apa rece, iar mai apoi, treptat sa il adaugati in produsul fierbinte amestecand continuu. Acesta incepe sa se ingroase cand ajunge la circa 62 de grade celsius, insa devine vizibil abia cand atinge valoarea de 82 de grade celsius, atunci cand este momentul sa opriti focul si sa il indeparati Aceasta trecere se face destul de rapid, in circa doua minute, nefiind nevoie sa pierdeti prea mult timp pe langa el. Trebuie sa stiti ca, fiind folosit ca agent de gelifiere, este important sa retineti ca nu trebuie sa congelati si decongelati produsele care il contin deoarece acesta isi pierde caracteristica de ingrosare. Cu alte cuvinte nu se comporta foarte bine atunci cand temperaturile scad sub valoarea de 0 grade celsius, pierzandu-si calitatile. Din aceasta cauza o sa va confruntati cu situatia in care produsul congelat va avea o forma imporprie pentru a mai putea fi folosit la preparare.
Amidonul de porumb este unul dintre preferatele persoanelor care sufera de boala celtica, respectiv intoleranta la gluten. Dieta fara gluten trebuie respectata cu strictete, deoarece pot apare urmari negative, in cel mai scurt timp. In ultimii ani, din pacate, tot mai multe persoane, la nivel mondial, se confrunta cu diagtosticarea cu boala celtica. Drept urmare, restaurantele dar si bucatarii s-au adaptat creand si oferind meniuri speciale pentru persoanele care nu consuma gluten. In ziua de astazi, internetul abunda de retete adaptate fara gluten sau unele special inventate pentru a acoperi cererea mare care exista pe piata.
Aici vorbim despre utilizarea alimentelor care nu contin gluten, precum porumbul, cartofii sau chiar orezul care pot fi consumate fara restrictii. Amidonul de porumb se claseaza foarte bine in categoria suplimentelor alimentare care pot fi utilizate de catre astfel de persoane.
In schimb, mai exista gospodine care oscileaza intre a folosi faina de grau sau amidonul de porumb atunci cand este vorba despre ingrosarea anumitor mancaruri. Pentru a le veni in ajutor vom prezenta in cele ce urmeaza diferentele de calitate dintre cele doua. Potrivit nutritionistilor, daca vrem sa alegem, inainte trebuie sa stim ca asa numitul rantas din faina este nesanatos. Acesta predisune atata la ingrasare cat si la o imbatranire precoce daca vorbim de utilizarea lui pe o perioada indelungata de timp, frecvent. Mai exact, la cantitatea X daca este nevoie, in mod normal, sa folosesti doua linguri de faina de grau pentru a produce efectul de ingrosare, in cazul amidonului de porumb este necesar doar o lingurita. Motivul este simplu, ultimul produs contine subsatnte importante care actioneaza cu o puternica caracteristica de ingrosare.
De asemenea, este bine sa insoteasca faina, atunci cand nu se poate renunta definitiv la folosirea ei, chiar si in prepararea diverselor prajituri sau chiar a painii. Prezenta lui va scade inerent cantitatea de faina folosita dar va conferi produsului obtinut mai multa savoare si calitati in plus. Spre exemplu o coaja crocanta, atunci cand vorbim de o paine home made sau un grad ridicat de „pufosenie” atunci cand ne gandim la o prajitura. In ambele cazuri, amidonul de porumb este solutia la care trebuie sa apelati.
Amidonul de porumb, datorita proprietatilor sale, este utilizat si in productia farmaceutica fiind un component in diverse preparate, creme sau chiar capsule.
De asemenea, este utilizat si in componenta diverselor produse cosmetice, datorita impactului pozitiv pe care il are in conatc cu pielea, reusind sa contracareze diverse efecte negative.

5 Utilizari are amidonului din porumb

Deoarece efectele pozitive pe care le are prin consumare s-au facut cunoscute de-a lungul timpului, treptat, gospodinele, vazand ca pretul de achizitie este unul modic au decis sa vada la ce ar putea sa il mai foloseasca.
1. Astfel, in gospodarie, este utilizat pentru a indeparta petele de grasimi prezente pe covor.
2. Daca il amestecati cu apa, devine o incredibila pasta pentru curatarea diverselor obiecte din argint, oferindu-le un luciu autentic.
3. Mirosul si umezeala din pantofi sunt o adevarat corvoada. Cum nu pot fi spalati dupa fiecare utilizare, sfatul nostru este sa presarati in interiorul lor aceasta pulbere si sa o lasati, suficient timp, sa absoarba transpiratia si mirosurile neplacute. Cu siguranta, o sa repetati procesul.
4. Hainele din piele impregnate cu grasime sunt absolut oribile. Puteti sa le conferiti un look curat utilizand amidonul de porumb pe pete respective.
5. Daca ai o transpiratie urat mirositoare pe care nu reuseste sa o invingi cu niciun deodorant sau pur si simplu acesta s-a terminat, iti propunem sa te speli cu putin alcool, iar dupa uscare sa aplici amidonul de porumb.
0

SUS

X