Comentariile sunt închise pentru Amarant – Ce este ? Cum se foloseste ? Preturi
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Cuprins :

  1. Ce este Amarant?
  2. Cum se foloseste amarant? (Sub ce forma il gasim)
  3. Retete Amarant

Ce este Amarant?

Amarant este o planta care are o multitudine de proprietati benefice pentru organismul uman. Calitatile tamaduitoare au fost descoperite inca din cele mai vechi timpuri, arheologii descoperind dovezi care demonstreaza ca amarantul era cultivat chiar de catre civilizatia azteca, in urma cu mai bine 8000 de ani. Si civilizatiile urmatoare au fost constiente de beneficiile pe care aceasta planta le are, in momentul in care este consumata, drept urmare nu s-au dat in laturi sa o cultive. Asa se face ca, in prezent, amarantul este cultivat la scara larga in mai multe regiuni de pe glob. Acesta se poate gasi pe campurile din Peru, Mexic, Peninsula Yucatan, Africa, India, China, Rusia sau chiar America de Nord.
Dar sa vedem ce contine aceasta plata minune si cum reuseste sa aiba un succes atat de mare in contact cu corpul uman. In fapt, are un continut ridicat de minerale, si cand spunem ridicat ne referim la faptul ca furnizeaza un procent important, daca este utilizata frecvent, de fier, magneziu dar si de fosfor. Are calciu, zinc, cupru si selenium, vitamina B6, acid folic. Toate aceste amanunte care acum sunt semnificative atunci cand dorim sa ne informama cu privire la proprietatile amarantului, nu erau cunoscute in profunzime in trecut. Cu toate acestea, persoanele care studiau medicina au observat, prin experiente, ca influenteaza in mod pozitiv carentele de care poate suferi omul la un moment dat pe parcursul vieii. Asa ca l-au recomandat in tratarea dar si in prevenirea anumitor boli. Deficientele de minerale erau mai usor recuperate de catre corp, asa cum s-a observat de-a lungul timpului, daca aceasta planta era consumata frecvent.
In era noastra, pentru ca tot mai multi oameni au realizat beneficiile ei, cercetatorii si producatorii de suplimente alimentare au decis ca este timpul sa fie comercializata pentru a fi la indemana unui segment cat mai mare de consumatori. Aceasta a ajuns si pe piata din romania, putanad sa aveti acces la ea in special in plafare dar si in farmacii. Cel mai la indemana este sa consultati online ofertele pentru a vedea care sunt cele mai avantajoase, in principiu preturile variaza in functie de forma sub care se vinde amrantul, de producator dar si de comerciant.

Cum se foloseste amarant? (Sub ce forma il gasim)

Mai exact, amarantul poate fi gasit sub forma de plicuri de ceai – 25 de plicuri, 5 lei, boabe – 500g circa 10 lei, ulei din seminte – 100 ml, macerat la rece, 35 de lei, seminte – 500 g, 14 lei. Preturile sunt orientative, dar in principiu se invarta in jurul sumelor pe care le-am expus anterior. Indiferent de ce varianta alegeti, dupa cum vedeti nu este vorba despre sume colosale, putand sa spunem ca sunt chiar modice. Daca tinem cont de efectele pe care aceasta planta le are asupra corpului, putem spune ca sunt chiar foarte mici. In cazul in care sunteti hotarati sa apelati la aceasta planta pentru eliminarea anumitor carente din organism, alegeti in functie de modul in care il folositi si de modalitatea cea mai simpla, pentru voi, de a o folosi. Sapre exemplu daca sunteti un fan al consumului de ceai, pliculete sunt cea mai la indemana alegere. Daca in schimb va place sa mancati multe salate, alegeti uleiul presat la reca care va face minuni.
Evident, amarantul se foloseste in functie de varianta pe care ati optat. Mai exact daca optati pentru boabe, il puteti utiliza dimineata la micul dejun, alaturi de lapte sau suc. Poate fi fiert si isi pastreaza proprietatile, important este sa alocati pentru o jumatate de cana de amarant, o cantitate aproximativ la fel de lichid. Pentru un gust cat mai placut puteti sa il asezonati cu diverse fructe. Imaginatia este singurul impediment pentru a diversifica un astfel de mic dejun sanatos si extrem de hranitor.
Daca optati pentru consumul semintelor, acestea pot fi folosite in stare cruda sau chiar prajite pentru a le manca simple sau asezonate cu diverse salate sau mancaruri. Sublinime din nou, ca aveti la dispozitie variante multiple, in functie de gusturi.
Poate fi combinat cu orezul, in aceasta situatie, amarantul dobandind un gust de nuca. Mai exact, reteta trebuie sa urmeze pasii acestia: 1/4 cana amarant la 3/4 cana din orez si se fierbe ca de obicei.
Adaugat la supe sau tocanite, in momentul in care acestea fierb are capacitatea de a le ingrosa dar si de a le oferi un gust special.
Alegeti amarant deoarece acesta reduce riscul de a face boli cardiovasculare. Cum? Mai exact, reduce grasimilor saturate si ajuta la cresterea acizilor grasi nesaturati. Aceasta afirmatie nu este doar o teorie deoarece a fost testata avand acelasi rezultat uimitor si in practica. Avand un continut de proteine foarte mare, aceasta reususte sa puna bazele dar si sa mentine proietinele care se regasesc in muschi si organe. Datorita continutului ridicat de peptide are performanta de a fi o planta antiinflamatorie. Mai exact diabetul zaharat, bolile de inima sau chiar accidentele vasculare pot fi preintampinate datorita consumului acestei plante. Nivelul colesterolului rau, de care este speriata foarte multa lume, este redus drastic prin consumul de amarant, datorita prezentei fitosteroliilor. Acestia au capacitatea de a functiona ca un scut impotriva colesterolului rau. Nu in ultimul rand, aceasta contine lizina, un aminoacid extrem, de important care este imposibil de produs. Pentru a avea acces la el trebuie sa il luam din diverse alimente care il conti. Si slava Domnului, amarantul are din belsug acest aminoacid. Pentru un metabolism echilibrat, preintampinarea aparatiei osteoperozei sau chiar scaderea in greutate, nu ezitati si utilizanti amarant. Pretul de comercializare este unul accesibil oricarui roman si este pacat sa nu va bucurati si voi de efectele benefice acestui minunat dar.

Retete Amarant

Clatite

Mult iubitele clatite, cele care audna in jurul mesei, intotdeauna familia si prieteni, avand diverse umplututi care mai de care mai delicioase, pot fi obtinute din amarant. Mai exact, utilizati faiana de amarant pentru a prepara deliciosul produs culinar care are atatia adepti in intreaga lume. Mai jos, o sa va prezentam cunoscuta reteta de clatite americane care se servesc in principal la micul dejun nu fara a fi insotite de sirop de artar sau ate delicatese in aceasi clasa. Desi, se amesteca ½ cana de faina de amarant cu ¾ cescuta faina integrala de grau, nu uitati un varf de cutit de sare, ½ lingurita de praf de copt dar si ¼ lingurita de bicarbonat. Apoi, separat amestectai o cana si jumatate de lapte inegral cu un ou si trei linguri de unt topit. Toate ingredienrtele sunt amestecate, aluatul obtinut fiind lasat circa 5 minute sa se linisteasca. Dupa ce a trecut timpul recomandat, prajiti clatite in tigaia pe care o preferati si bucurati-va de un gust autentic dar si de valorile nutritive ale acestor produse.

Biscuiti cu unt de arahide si amarant

O alta reteta la fel de indragita precum clasicele clatite are in vedere coacerea biscuitilor un unt de arahide si amarant. Pentru a putea executa aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: o cana si ½ cana de apa, ½ cana amarant, o cana de unt de arahide, o cana de zahar, un ou mare, ½ cana faina alba, o cana fulgi de ovaz si o lingurita de bicarbonat de sodiu care se stinge in zeama de lamaie. Primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa puneti la fiert boabele de amarant pana cand acestea devin pufoase, adica aproximativ 20 de minute. Se lasa sa se raceasca maxim 15 minute, dupa care se amesteca cu untul de arahide, zaharul, si oul, fie cu ajutorul unei mixer fie cu un robot de bucatarie. La final se adauga in compozitia obtinuta faina, ovazul, biracrbonmatul de sodiu si sarea. Pentru a obtine biscuitii, formati mici bilute pe care le aplatizati in tava de copt cu furculita. Faceti asta abia dupa ce ati preincalzit cuptorul, suficient timp pentru a oferi caldura de care biscuitii au nevoie. Timpul de coacere, in cuptorul setat la 190 grade, este de aproximativ 15 minute. Biscuiti pot fi consumati dupa circa 5 minute, simpli sau insotiti de bautaurile racoritoare care va plac.
Deorece amarnat este un produs destul de cunoscut in zilele noastre, in prezent exista o varietate foarte mare de retete care-l contin in compozitie. Daca nu gasiti nimic pe placul vostru puteti adapta retetele clasice si cu siguranta veti obtine un produs care sa va faca sa va lingeti, la propriu, pe degete. Maestri coferati si nu numai posteaza frecvent pe platformele diverselor site-uri retete care au in compozitie amarant, iar daca nu gasiti nimic care sa va placa, adaptati din mers.
In orice compozitie il folositi, amarantul este benefic pentru buna functionare a corpului uman, deci nu veti da gresi, cu siguranta. Astfel, reusiti sa impacati si capra si varza cum spune un mai vechi proverb, respectiv va obtineti preperatele culinare pe care le adorati si oferiti corpului mineralele de care are nevoie.
De emntionat ca nu este nevoie sa aveti neaparat anumite deficiente pentru a consuma amarant. Il puteti folosi, pur si simplu pentru a preveni aparitia diverselor boli.
O viata sanatoasa va dorim!

0

SUS

X