Comentariile sunt închise pentru Agar Agar gelatina alternativa vegetala, Preturi
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Cuprins:

  1. Ce este Agar Agar?
  2. Cum se foloseste Agar Agar?
  3. Retete cu Agar – Agar

Ce este Agar Agar?

In anul 2019, cand tot mai multi oameni de pe intreg continentul decid sa se reintoarca la consumul produselor natuarel, nealterate de produse chimice, agar agar este solutia ideala pentru gospodine. Agar agar este de fapt o gelatina care este obtinuta, in mod natural, in urma unui proces destul de amplu care se intinde pe o perioada de cateva luni. Mai exact este vorba despre utilizarea ingredientului princiapal, alegele rosii din marile Asiei. De mentionat ca a fost desoperit in Japonia in jurul anului 1660, fiind utilizat sub numele de kanten. Acesta are in proportie de 70-80% polizaharide, respectiv agaroza si agaropectine, 10–20% apa si intre 1,5–4% substante minerale.
Dar sa vedem care este mai exact procesul de „fabricatie”: agarophitele sau algele rosii sunt alese cu grija si sunt puse la fiert pana in momentul in care sunt aduse la starea dorita. Dupa ce se racesc sunt taiate in bare lungi si puse la uscat, timp de circa 10 zile, pe paie de orez, pentru a ingheta pe timpul iernii. Abia cand devin perfect uscate, in functie de mai multi factori, pot sa fie razuite, pentru a deveni fulgi, sau taiate in bastoane fine. Astfel prinde viata biecunoscuta gelatina vegetala, o alegere ideala pentru gospodine. Este important sa stiti ca aceasta metoda traditionala de obtinere a agar agar pastreaza, din fericire, majoritatea proprietatilor benefice ale acestei alge. Deci nu doar folositi un produs natural ci si va bucurati de efectele consumarii unor alge cu proprietati miraculoase din marile Asiei. Pentru a fi siguri ca gelatina pe care o cumparati si urmeaza sa o folositi este una suta la suta naturala, recomandarea noastra este sa va indreptati alegerea catre plafarrurile online sau fizice care o comercializeaza.
Preturile difera, evident, in functie de fiecare comerciant, producator dar si de cantitatea vanduta. Astfel, o punga de 100 de grame oscileaza in jurul sumei de 30 lei, in timp ce pentru o cantitate mai mica, de exemplu 50 de grame, trebuie sa scoateti din buzunare circa 24 de lei sau pentru 30 de grame, respectiv aproximativ 15 lei. Alegeti comerciantul care va ofera cele mai multe avantaje la achizitionarea produselor dar si care va poate oferi suportul de care aveti nevoie cu informatiile necesare si bine documentate. Ideal ar fi ca fiecare produs prezent spre vanzare, in mediul on line, sa beneficieze de o descriere cat mai amanuntita, pentru ca orice necunoscator sa poate obtine cat mai multe detalii, pentru o informare corecta.
Dar sa vedem ce contine mai exact agar agar. Aceasta gelatina contine foarte multe fibre, fiind bogata in fier si potasiu fiind un adjutant de incredere pentru o digestie buna. In momentul in care este utilizat pentru prepararea diverselor dulciuri, agar agar combate constipatia cu succes. De altfel, datorita acestei particularitati, este indicat ca consumul lor sa fie moderat deoarece excesul poate duce la aparitia efectului laxativ. Deoarece are proprietati naturale, spre deosebire de gelatina normale, plina ochi cu substante chimice, agar agar poate inlocui cu succes faina la prepararea diverselor supe, salate, pe de alta parte putand fi folosita in siguranta si de catre persoanele care urmeaza anumite diete, deoarece nu contine carbohidranti. Datorita substantelor nutritive continute, agar agar este un detoxifiant natural, ajutand la disparitia colesterolului si incetinind procesul de absorbtie a carbohidrantilor simpli, fiind foarte usor de digerat.

Cum se foloseste Agar Agar?

‘Agar agar se foloseste in bucataria de catre gospodine pentru a inlocui gelatina animala, faina sau amidonul. Rolul acestuia este acela de a oferi elasticitate produselor in componenta careia este introdus. Pentru ca are proprietati minune, fiind suta la suta natural, agar agar este utilizat in prepararea diverselor produse dulci, salate, supe sau chiar fripturi si bauturi racoritoare. Posibilitatile pentru utilizarea lui sunt limitate doar de imaginatia celor care il folosesc.
Dar haideti sa vedem, practic, cum se foloseste gelatina naturala. Deoarece nu are adaugat niciun produs chimic, aceasta reuseste sa absoarba umezeala mult mai bine, de pana la sase ori mai mult decat gelatina clasica. Pentru a se topi, trebuie fiert intr-un lichid: apa, suc, supa, lapte sau ceai, in functie de produsul in componenta caruia urmeaza sa fie utilizat. In momentul in care se raceste, apare si magia, mai exact devine solid si ia forma dorita in functie de suportul in care a fost introdus. Pentru a obtine produsul final exact in parametrii normali si pentru a nu da gresi, este indicat sa urmariti indeaproape toti pasio de utilizare inscrisi pe ambalaj. In general insa, la circa 250 de mililitri de lichid se uziteaza o lingurita de agar agar. Daca este vorba despre folosirea pulberei de agar agar este nevoie de circa 5 minute pentru a atinge punctul de fierbere, iar daca vorbim despre fulgi perioada de firbere creste pana la maxim 15 minute.
Indiferent de starea pentru care optati sa folositi agar agarul este important sa stiti ca ati facut cea mai buna alegere atunci cand este vorba despre folosirea unei gelatine. Torturi mult apreciate de catre copii, prajituri apetisante sau sucuri racoritoare pot sa fie de nelipsit acum de pe masa voastra datorita acestei gelatine naturale. Nu mai este nevoie sa dati fuga la magazin pentru a cumpara tot felul de produse toxice care scad imunitatea copiilor, agar agarul fiind foarte simplu de folosit si, in plus, consumul lui aduce si anumite beneficii asupra organismului.

Retete cu Agar – Agar

Dupa cum v-am relatat, agar – agarul este o gelatina naturala, drept urmare poate fi folosit in orice reteta care presupune utilizarea acestui ingredient. Lista retetelor este destul de lunga, insa pentru ca acesta nu este un site culinar, va vom prezenta doar trei retete. Daca doriti sa preparati orice altceva, dati o cautare pe google.com si aveti la dispozitie o gama variata de retete. Nu uitati ca in momentul prepararrii sa respectati cu strictete sfaturile producatorului, in caz negativ riscati ca gelatina sa nu se formeze si intreaga reteta sa fie un veritabil fisco.
Jeleu de portocale:
Ingrediente: 6 portocale mari, 115 g zahăr brun, 35 g agar – agar.
Preparare:
– pudra de agar se lasa la inmuiat, aproximativ 10 minute, in circa 60 de ml de apa rece,
– dupa trecerea perioadei se pune vasul pe baie de abur si se amesteca continuu pana se dizolva complet,
– in paralele se storc portocalele, in timp ce una dintre coji se taie in felii subtiri, Sucul de portocale se strecoara, se pune intr-o cratita mare alaturi de zahar, coaja de portocala si 340 de ml de apa si se amesteca bine,
– se pune apoi pe foc si se amesteca pana cand zaharul se dizolva,
– in acest moment se micsoreaza focul si se adauga compozitia in care se afla agar – agarul si se firebe la foc minim pentru inca 10 minute,
– lichidul astfel obtinut se toarna intr-un vas umezit si apoi se pune la frigider pentru circa 2 ore.Dulceata de capsuneIngrediente: 2 kg capsuni, 600 g fructoza, 2 pliculete agar-agar, zeama de la o lamaie.
Preparare:
– se curata capsunile iar apoi se pun intr-un vas cu zeama de la o lamaie si fructoza,
– se lasa la frigider, amestecand uneori, timp de 24 de ore,
– dupa trecerea timpului strecurati sirpul si il completati cu apa pana ajungeti la circa 800 ml de lichid,
– siropul se pune la fiert, timp de 10 minute,
– se adauga apoi capsunile si le mai lasati 20 minute,
– se amestecati cele 2 plicuri de gelatina cu 3-4 linguri apa, le adaugati la dulceata si mai fierbeti 5 minute,
– luati vasul de pe foc si il lasati sa stea deoparte pentru circa 10 minute,
– trunati compozitia in borcane.

Tort diplomat
Ingrediente: 400 ml lapte de soia, 400 ml lapte de cocos, 4 gr agar-agar sau gelatina vegetala, 100 gr indulcitor Green Sugar, 1 pastaie de vanilie, 1 ciocolata neagra fara lapte,150 gr nuci, 100 gr stafide, coaja rasa de lamaie, 200 gr visine si fructe congelate, 1lingura amidon

Preparare:

– pastaia de vanilie se taie pe lungime si se razuie semintele,
– semintele de vanilie sunt puse la fiert cu pastaia, laptele de cocos, 350 ml lapte de soia si 80 grame de indulcitor natural Green Sugar.
– in 50 ml lapte de soia se dizolva agar-agar-ul,
– se adauga peste lichidul fierbinte, amestecand foarte repede. Dupa ce fiebe mai trebuie tinut pe foc cateva mnute,
– focul se opreste si se adauga coaja de lamaie rasa,
– nucile cu stafidele sunt maruntite,
– intr-un vas rotund cu diametrul de 20 cm se aseaza nuca maruntita si se preseaza bine,
– se scoate pastaia de vanilie si se tiarna compoziţia peste nuci,
– prăjitura se lasa la racit iar apoi la frigider.
– se aseaza la foc fructele si restul de indulcitorului şi amidonul dizolvat in doua linguri de apa si se lasa la fiert,
– dupa ce s-au racit fructele se pun peste prajitură,
-se rade ciocolata amaruie,
– prajitura poate fi servita.
Pofta buna!

0

SUS

X